Recept

Rolky z rybích filetů v pomerančové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 51551
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

700 g Kapr obecný
100 g Losos - filety
50 g Olivy zelené
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Na omáčku
45 g Cukr krupice
75 ml Likér pomerančový
45 g Máslo čerstvé
2 ks Pomeranče
2 polévková lžíce Pomerančová kůra
800 ml Pomerančová šťáva
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Solamyl
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 805 kcal
Kilojoule 3 367kJ
15% Sacharidy 53 g
58% Tuky 43 g
21% Sodík 415 mg
71% Bílkoviny 40 g

Rolky z rybích filetů v pomerančové omáčce postup přípravy receptu:

1

Filé z kapra poklademe filety z lososa, na každý filet položíme dvě olivy a zarolujeme. Závitky sepneme jehlou, osolíme a opeříme. Závitky jednotlivě pevně zabalíme do alobalu a vložíme do vroucí vody. Vaříme zhruba 15 minut.

2

V mezičase svaříme pomerančovou šťávu s cukrem, pomerančovou kůru a likér. Chvilku vaříme a poté zahustíme solamylem rozpuštěným ve vodě. Omáčku odstavíme a zašleháme do ní máslo a smetanu a už jen prohřejeme.

3

Uvařené rolky vyjmeme z alobalu, odstraníme jehly, nakrájíme šikmým řezem a podáváme s omáčkou a pomeranči, které jsme oloupali, rozdělili na dílky a sloupli bílou blanku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept