Recept

Bramborové placky s tuňákovou směsí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51553
Kategorie: Brambory

Ingredience

Na bramborové placky
500 g Brambory
300 g Mouka polohrubá
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
Na zelí
100 g Kukuřice cukrová nakládaná
40 g Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Olej olivový
450 g Tuňák v oleji
1,5 kávová lžička Vegeta
120 g Zelí hlávkové bílé
Na fazole
100 g Anglická slanina
3 stroužek Česnek
500 g Fazole červené sterilované
10 polévková lžíce Kečup ostrý
1 kávová lžička Majoránka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
Na ozdobu
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 802 kcal
Kilojoule 3 356kJ
23% Sacharidy 84 g
42% Tuky 31 g
33% Sodík 664 mg
85% Bílkoviny 48 g

Bramborové placky s tuňákovou směsí postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a oloupeme. Syrové zelí zbavíme poškozených listů a nakrájíme na tenké nudličky. Naloženou kukuřici scedíme a necháme okapat. Konzervovaného tuňáka slijeme, necháme okapat a rozebereme na kousky. Naložené fazole scedíme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme.

2

Oloupané vařené brambory nastrouháme, smícháme s moukou, solí a vejcem a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyvalujeme placky a pečeme na suché pánvi. Upečené placky držíme na teple.

3

Na másle dusíme zelí, ke kterému přimícháme kukuřici. K udušenému zelí přidáme tuňáka, okořeníme vegetou, zakapeme olivovým olejem a už jen prohřejeme.

4

Souběžně osmažíme slaninu, do které vmícháme fazole, ostrý kečup, česnek, sůl, majoránku a pepř.

5

Zelnou směsí plníme bramborové placky, které sbalíme do tvaru kornoutu a položíme na porci fazolí. Podáváme s kysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept