Moravské špetrnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moravské špetrnky
Moravské špetrnky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 51554 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
24 plátek | Anglická slanina |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 ks | Rohlíky celozrnné |
120 g | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 4,1mg |
Draslík | 237,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Paprika mletá sladká, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rohlíky celozrnné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moravské špetrnky postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky nakrájíme na kolečka. Sušené švestky (24 ks) zabalíme do tenkého plátku slaniny a položíme na kolečka z rohlíku. |
2 | Připravené „špetrnky“ rozložíme na plech a zapečeme v troubě, vyhřáté na 200 stupňů. |
3 | Před podáváním je lehce posypeme mletou sladkou paprikou. |