Jednoduchý recept

Valašská zelná polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 51556
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 ks Bobkový list
0,5 kg Brambory
2 ks Cibule
50 g Houby sušené
100 g Klobása vepřová
0,5 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mléko bio čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2,5 l Voda pitná
150 g Zakysaná smetana
0,5 kg Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 519 kcal
Kilojoule 2 173kJ
8% Sacharidy 30 g
50% Tuky 37 g
26% Sodík 527 mg
32% Bílkoviny 18 g

Valašská zelná polévka postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí nakrájíme na menší kousky a uvaříme ho doměkka v přiměřeném množství vody s kmínem.

2

Brambory oškrábeme, omyjeme, rozkrájíme a uvaříme je doměkka ve vodě, do které jsme přidali bobkový list, nové koření, pepř, sůl a houby.

3

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Klobásu a slaninu nakrájíme na menší kousky. V hrnci na rozehřátém másle osmažíme nejdříve nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme rozkrájenou klobásu a slaninu.

4

Mouku rozmícháme s mlékem, přidáme do hrnce s uzeninami, přilijeme podle potřeby přibližně půl litru vody, promícháme a necháme 15 až 20 minut vařit. Potom vmícháme zakysanou smetanu, přidáme uvařené zelí, brambory a houby, důkladně promícháme, dochutíme pepřem a solí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept