Jednoduchý recept

Valašské zapečené brambory

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 51562
Kategorie: Zelenina

Ingredience

0,5 kg Brambory
1 kávová lžička Majoránka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
0,5 kg Pohanka
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
100 g Slanina vepřová
1 dl Smetana 12% (konzumní)
3 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 767 kcal
Kilojoule 3 210kJ
30% Sacharidy 107 g
37% Tuky 28 g
25% Sodík 497 mg
55% Bílkoviny 31 g

Valašské zapečené brambory postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a uvaříme v 3/4 l osolené vody do poloměkka. Pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pohanku propláchneme vodou, nasypeme do vařící osolené vody (hladinu cca prst nad pohanku), necháme přejít varem a alespoň 15 minut odstát. Potom ji smícháme s bramborami, opepříme a osolíme, přidáme majoránku a petrželku, rozprostřeme do sádlem (1 lžíce) vymazaného pekáče a necháme 15 minut zapékat v troubě, vyhřáté na 250 stupňů.

2

Pak směs zalijeme vajíčky rozšlehanými se smetanou a pečeme dalších 15 minut při 200 stupních.

3

V pánvi osmažíme na zbylém sádle na kostičky nakrájenou slaninu.

4

Zapečené brambory rozdělíme na servírovací talíře, posypeme osmaženou slaninou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept