Jednoduchý recept

Valašské bramborové škubance

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51564

Ingredience

1 kg Brambory
250 g Mouka pšeničná hrubá
150 g Slanina vepřová
3 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 603 kcal
Kilojoule 2 522kJ
22% Sacharidy 79 g
30% Tuky 22 g
30% Sodík 598 mg
40% Bílkoviny 22 g

Valašské bramborové škubance postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky, vypečeme ji na pánvi bez tuku a vhodíme do mísy.

2

Brambory omyjeme a uvaříme v osolené vodě, pak je oloupeme a najemno nastrouháme.

3

V míse smícháme nastrouhané brambory, mouku a vejce, přidáme sůl a vypracujeme polotuhé těsto. Z těsta nožem nebo lžící odtrháváme menší kousky a vaříme je v osolené vroucí vodě.

4

Uvařené škubance vyndáváme z vody cedníkem a ukládáme do mísy se slaninou. Škubance se slaninou promícháme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept