Valašské bramborové škubance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valašské bramborové škubance
Valašské bramborové škubance
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51564 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
150 g | Slanina vepřová |
3 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 209,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Valašské bramborové škubance postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky, vypečeme ji na pánvi bez tuku a vhodíme do mísy. |
2 | Brambory omyjeme a uvaříme v osolené vodě, pak je oloupeme a najemno nastrouháme. |
3 | V míse smícháme nastrouhané brambory, mouku a vejce, přidáme sůl a vypracujeme polotuhé těsto. Z těsta nožem nebo lžící odtrháváme menší kousky a vaříme je v osolené vroucí vodě. |
4 | Uvařené škubance vyndáváme z vody cedníkem a ukládáme do mísy se slaninou. Škubance se slaninou promícháme a podáváme. |