Jednoduchý recept

Trnková valašská omáčka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 51565
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

250 g Povidla švestková
100 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
200 g Švestky sušené
2,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 580kJ
19% Sacharidy 69 g
16% Tuky 12 g
13% Sodík 270 mg
9% Bílkoviny 5 g

Trnková valašská omáčka postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a vypečeme ji ve větší pánvi nebo nízkém hrnci. Pak k ní přidáme švestková povidla, přilijeme trochu vody, za stálého míchání necháme přejít varem. Pak do omáčky vložíme sušené švestky, dochutíme ji solí a podáváme k masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept