Trnková valašská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trnková valašská omáčka
Trnková valašská omáčka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51565 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
250 g | Povidla švestková |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
200 g | Švestky sušené |
2,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 418,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trnková valašská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na malé kostičky a vypečeme ji ve větší pánvi nebo nízkém hrnci. Pak k ní přidáme švestková povidla, přilijeme trochu vody, za stálého míchání necháme přejít varem. Pak do omáčky vložíme sušené švestky, dochutíme ji solí a podáváme k masům. |