Zálivka tisíce ostrovů papriková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zálivka tisíce ostrovů papriková
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51568 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
Majonéza klasická [51566] | |
---|---|
1 polévková lžíce | Chilli omáčka |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice |
250 ml | Olej z pšeničných klíčků |
0,5 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
2 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 74,7mg |
Draslík | 85,5mg |
Vláknina | 388,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Citronová šťáva, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Pažitka, Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zálivka tisíce ostrovů papriková postup přípravy receptu:
1 | Majonéza klasická [51566]: |
2 | Do misky vlijeme žloutky, přidáme hořčici, osolíme a opepříme, přilijeme citronovou šťávu. Kuchyňským robotem s metlami ušleháme dohladka. Potom po troškách postupně přiléváme olej z pšeničných klíčků a zašleháváme ho do hmoty. Šleháme, až vznikne hustý krém. Podle potřeby ještě můžeme hotovou majonézu lehce osolit nebo přidat kapku citronové šťávy. |
3 | Můžeme přidat ještě na velmi jemno nasekanou petrželku, pažitku a šalotku, pak máme bylinkovou majonézu. |
4 | Z poloviny červené papriky odstraníme bílé žebroví a semínka a papriku nakrájíme na kostičky, které přimícháme do hotové klasické majonézy. Dále do ní vložíme lžíci chilli omáčky, lžičku sladké mleté papriky a 2 lžíce smetany. Promícháme. |