Jednoduchý recept

Majonéza připravovaná z vařených vajec

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 51569
Kategorie: Salátové zálivky

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice
100 ml Olej z pšeničných klíčků
10 g Pažitka
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
2 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 816kJ
0% Sacharidy 1 g
26% Tuky 20 g
6% Sodík 122 mg
7% Bílkoviny 4 g

Majonéza připravovaná z vařených vajec postup přípravy receptu:

1

Vejce si v osolené vodě uvaříme natvrdo. Necháme zchladit ve studené vodě a potom oloupeme skořápky. Nakrojíme všechny bílky a z vajec opatrně vyndáme žloutky. Potom bílky posekáme nadrobno. Žloutky buď prolisujeme přes síto nebo nastrouháme. K prolisovaným nebo strouhaným žloutkům přidáme lžičku hořčice a 3 lžíce citronové šťávy. Osolíme a opepříme a rozšleháme. Pak po troškách přiléváme olej a zašleháváme ho do hmoty, dokud se nevytvoří hustý krém.

2

Najemno posekáme pažitku. Rajče omyjeme, osušíme, rozkrojíme, odstraníme z nich semínka a dužninu nasekáme na velmi drobné kostičky. Nasekané vaječné bílky, posekané rajče a pažitku vmícháme do majonézy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept