Jednoduchý recept

Krémová polévka z rajčat

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 51571

Ingredience

300 g Brambory
1 ks Cibule
0,5 kostka Masox
200 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
500 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 171 kcal
Kilojoule 714kJ
4% Sacharidy 16 g
15% Tuky 11 g
5% Sodík 95 mg
7% Bílkoviny 4 g

Krémová polévka z rajčat postup přípravy receptu:

1

Rajská jablíčka spaříme vařící vodou a oloupeme. Nakrájíme je na větší kusy a vymačkáme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

2

V hrnci na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, přidáme mouku, znovu zasmahneme a zalijeme vodou. Zamícháme, aby se rozvařily případné hrudky. Osolíme, opepříme, přidáme masox, připravená rajčata a brambory, opět zamícháme, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 35 minut.

3

Po této době polévku prolisujeme, rozředíme horkým mlékem a rozšleháme metlou.

4

Dále nevaříme.

Poznámka

Do této polévky můžeme přidat vařenou rýži. Pokud nemáme k dispozici čerstvá rajčata, použijeme 2 lžíce rajčatového protlaku a přidáme 100 g brambor. Stejně postupujeme i při přípravě dalších krémových polévek (ze špenátu, šťovíku, pórku nebo lilku).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept