Recept

Bramborovo-celerové placičky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51573
Kategorie: Lívance, placičky

Ingredience

800 g Brambory
250 g Celer bulvový
3 stroužek Česnek
2 ks Cibulka jarní
2,5 dl Mléko polotučné
60 g Mouka polohrubá
60 g Mouka pšeničná hrubá
1 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 398 kcal
Kilojoule 1 664kJ
15% Sacharidy 54 g
18% Tuky 14 g
26% Sodík 521 mg
30% Bílkoviny 17 g

Bramborovo-celerové placičky postup přípravy receptu:

1

Celer a brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme polohrubou a hrubou mouku, sůl, utřený česnek, pepř, vyšlehaná vejce, mléko, čerstvou, nadrobno pokrájenou jarní cibulku a směs dobře promícháme.

2

V pánvi si rozpálíme olej na správnou teplotu. Těsto nabíráme malou naběračkou a lijeme na rozpálený tuk. Smažíme je z každé strany dozlatova přibližně po 2–3 minutách z každé strany. Usmažené dáme na papírovou utěrku okapat, poté je hned podáváme.

Poznámka

Placičky nejlépe usmažíme v pánvi, které je určena na smažení volských ok nebo malých lívanečků. Takto máme možnost si usmažit stejně velké placičky. Podáváme je s čerstvým zeleninovým salátem podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept