Bramborovo-celerové placičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborovo-celerové placičky
Bramborovo-celerové placičky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51573 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
800 g | Brambory |
250 g | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
2,5 dl | Mléko polotučné |
60 g | Mouka polohrubá |
60 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 190,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibulka jarní, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborovo-celerové placičky postup přípravy receptu:
1 | Celer a brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme polohrubou a hrubou mouku, sůl, utřený česnek, pepř, vyšlehaná vejce, mléko, čerstvou, nadrobno pokrájenou jarní cibulku a směs dobře promícháme. |
2 | V pánvi si rozpálíme olej na správnou teplotu. Těsto nabíráme malou naběračkou a lijeme na rozpálený tuk. Smažíme je z každé strany dozlatova přibližně po 2–3 minutách z každé strany. Usmažené dáme na papírovou utěrku okapat, poté je hned podáváme. |
Poznámka
Placičky nejlépe usmažíme v pánvi, které je určena na smažení volských ok nebo malých lívanečků. Takto máme možnost si usmažit stejně velké placičky. Podáváme je s čerstvým zeleninovým salátem podle chuti.