Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51574
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
3 dl Koňak Armaňak
20 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
400 g Rýže loupaná
4 dl Smetana 12% (konzumní)
9 g Sůl
200 g Sýr Ementál (Primátor)
1 l Vývar zeleninový
1 ks Petržel kudrnka

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,137 kcal
Kilojoule 4 756kJ
30% Sacharidy 109 g
60% Tuky 45 g
102% Sodík 2 g
53% Bílkoviny 30 g

Rizoto na koňaku postup přípravy receptu:

1

Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli nadrobno, přidáme rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme koňakem a vaříme na mírném ohni, dokud se všechen nevypaří. Potom postupně zaléváme horkým vývarem a vaříme asi 20 minut, až je rýže měkká. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a vmícháme polovinu nastrouhaného sýra a máslo. Přikryjeme poklicí a necháme ještě 2 minuty podusit. Rizoto podáváme posypané druhou půlkou strouhaného sýra a ozdobené snítkou petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept