Zálivka medová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zálivka medová
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51576 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
Zálivka octová [51563] | |
---|---|
0,1 kávová lžička | Hořčice |
0,5 polévková lžíce | Ocet vinný |
1,3 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
0,3 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 špetka | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Víno bílé |
Na medovou variantu | |
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
1 kávová lžička | Med včelí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 5,1mg |
Vláknina | 53,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Sůl, Víno bílé, Balsamico ocet, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zálivka medová postup přípravy receptu:
1 | Zálivka octová [51563]: |
2 | Do misky vlijeme ocet, přidáme hořčici, sůl a pepř. Počkáme, až se sůl rozpustí a rozšleháme vše na hladkou směs. Během šlehání přidáváme střídavě víno a olej z pšeničných klíčků, dokud vše nezašleháme tak, abychom měli hladkou krémovitou hmotu. Přidáme na velmi drobno nasekanou petrželku. |
3 | Do základní octové zálivky navíc přidáme ještě lžičku medu a lžičku balzamikového octa a vyšleháme medovou variantu zálivky. |