Telecí maso zaděláváné II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso zaděláváné II
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5158 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
2 ks | Hříbky čerstvé |
1 ks | Květák |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový květ |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Telecí plec |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 270,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 114,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hříbky čerstvé, Květák, Muškátový květ, Petržel kořen, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mrkev kořen, Petržel - nať, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso zaděláváné II postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu rozkrájenou na nudličky mírně osmahneme na másle a podlijeme vývarem nebo vodou. |
2 | Maso rozkrájíme na kostky, přidáme k zelenině, osolíme, přikryjeme a necháme dusit téměř doměkka. |
3 | Mezitím z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem nebo vodou, řádně rozmícháme, povaříme, přilijeme k ní šťávu z dušeného masa a povaříme cca 10 minut. Uvařenou omáčku zcedíme, přidáme dušené maso, okořeníme a dovaříme doměkka. |
4 | Na závěr přidáme žloutky rozkvedlané v trošce vývaru či mléce, promícháme, ale již nevaříme. Vložíme do ní uvařený a rozebraný na růžičky květák a hříbky nebo žampióny podušené na másle. |
5 | Jako přílohu podáváme vařenou suchou rýži, houskové knedlíky nebo domácí nudle. |
Poznámka
Vhodné maso je telecí plec, hrudí nebo karbanátek.