Recept

Telecí maso zaděláváné II

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5158
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
2 ks Hříbky čerstvé
1 ks Květák
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový květ
1 ks Petržel kořen
1 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 kg Telecí plec
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 367kJ
5% Sacharidy 16 g
92% Tuky 69 g
19% Sodík 382 mg
72% Bílkoviny 41 g

Telecí maso zaděláváné II postup přípravy receptu:

1

Očištěnou zeleninu rozkrájenou na nudličky mírně osmahneme na másle a podlijeme vývarem nebo vodou.

2

Maso rozkrájíme na kostky, přidáme k zelenině, osolíme, přikryjeme a necháme dusit téměř doměkka.

3

Mezitím z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem nebo vodou, řádně rozmícháme, povaříme, přilijeme k ní šťávu z dušeného masa a povaříme cca 10 minut. Uvařenou omáčku zcedíme, přidáme dušené maso, okořeníme a dovaříme doměkka.

4

Na závěr přidáme žloutky rozkvedlané v trošce vývaru či mléce, promícháme, ale již nevaříme. Vložíme do ní uvařený a rozebraný na růžičky květák a hříbky nebo žampióny podušené na másle.

5

Jako přílohu podáváme vařenou suchou rýži, houskové knedlíky nebo domácí nudle.

Poznámka

Vhodné maso je telecí plec, hrudí nebo karbanátek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept