Recept

Rizoto se špenátem a hráškem

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 51585
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
30 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
400 g Rýže loupaná
200 g Špenát listový čerstvý
9 g Sůl
100 g Sýr Parmezán
2 dl Víno bílé
1 l Voda pitná
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 666 kcal
Kilojoule 2 789kJ
25% Sacharidy 90 g
29% Tuky 22 g
105% Sodík 2 g
35% Bílkoviny 20 g

Rizoto se špenátem a hráškem postup přípravy receptu:

1

Špenát spaříme vroucí vodou a po minutě scedíme a necháme okapat. Konzervovaný hrášek necháme okapat, polovinu dáme stranou, druhou polovinu společně se špenátem umixujeme ručním mixérem. Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli nadrobno a prolisovaný česnek, přidáme rýži a zalijeme bílým vínem. Dusíme na mírném ohni, dokud se víno neodpaří, zalijeme horkým vývarem a za občasného promíchání povaříme 20 minut.

2

Vmícháme zeleninovou kaši, osolíme, opepříme, přidáme kousky másla a zbytek hrášku. Podáváme posypané parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept