Rizoto se špenátem a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto se špenátem a hráškem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 51585 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
30 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže loupaná |
200 g | Špenát listový čerstvý |
9 g | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
2 dl | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 24,4mg |
Draslík | 685,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Rýže loupaná, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto se špenátem a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Špenát spaříme vroucí vodou a po minutě scedíme a necháme okapat. Konzervovaný hrášek necháme okapat, polovinu dáme stranou, druhou polovinu společně se špenátem umixujeme ručním mixérem. Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli nadrobno a prolisovaný česnek, přidáme rýži a zalijeme bílým vínem. Dusíme na mírném ohni, dokud se víno neodpaří, zalijeme horkým vývarem a za občasného promíchání povaříme 20 minut. |
2 | Vmícháme zeleninovou kaši, osolíme, opepříme, přidáme kousky másla a zbytek hrášku. Podáváme posypané parmezánem. |