Okurky plněné šunkovou pomazánkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurky plněné šunkovou pomazánkou
Okurky plněné šunkovou pomazánkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51586 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Okurka salátová |
100 g | Olivy zelené |
30 g | Petržel kudrnka |
50 g | Salát ledový |
50 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Šunková pomazánka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Křen |
100 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka parmská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 328,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Salát ledový, Křen, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy zelené, Petržel kudrnka, Sýr Eidam cihla 30%, Máslo čerstvé, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurky plněné šunkovou pomazánkou postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme šunkovou pomazánku: Na strojku na maso pomeleme šunku spolu s červenou paprikou do misky. Přidáme změklé máslo, křen, podle chuti osolíme a vše dohromady vyšleháme do pěny. Připravenou pomazánkou naplníme cukrářský sáček a zatím dáme do lednice. |
2 | Omyté okurky osušíme, nakrájíme na 5 cm dlouhé špalíčky, které ještě po délce překrojíme na půlky. Spodní část nožem trochu srovnáme, aby nám okurky pevně ležely na talíři. Z vrchní části okurky seřízneme úplně tenký plátek, který však na konci necháme pevný. Nekrájíme až do konce. Ukrojený plátek okurky na konci ohneme a připevníme ho párátkem, na který napíchneme olivu a malý kousek sýru eidam. Měkkou část středu okurky opatrně lžičkou vydlabeme a naplníme ho připravenou pomazánkou z lednice. |
3 | Talíře ozdobíme listy ledového salátu, naaranžujeme připravené a naplněné okurky, které ozdobíme kousky petrželky a hotový předkrm servírujeme. |