Jednoduchý recept

Okurky plněné šunkovou pomazánkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51586
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Okurka salátová
100 g Olivy zelené
30 g Petržel kudrnka
50 g Salát ledový
50 g Sýr Eidam cihla 30%
Šunková pomazánka
1 polévková lžíce Křen
100 g Máslo čerstvé
1 ks Paprika červená
1 špetka Sůl
200 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 211 kcal
Kilojoule 885kJ
2% Sacharidy 8 g
25% Tuky 18 g
20% Sodík 406 mg
10% Bílkoviny 6 g

Okurky plněné šunkovou pomazánkou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme šunkovou pomazánku: Na strojku na maso pomeleme šunku spolu s červenou paprikou do misky. Přidáme změklé máslo, křen, podle chuti osolíme a vše dohromady vyšleháme do pěny. Připravenou pomazánkou naplníme cukrářský sáček a zatím dáme do lednice.

2

Omyté okurky osušíme, nakrájíme na 5 cm dlouhé špalíčky, které ještě po délce překrojíme na půlky. Spodní část nožem trochu srovnáme, aby nám okurky pevně ležely na talíři. Z vrchní části okurky seřízneme úplně tenký plátek, který však na konci necháme pevný. Nekrájíme až do konce. Ukrojený plátek okurky na konci ohneme a připevníme ho párátkem, na který napíchneme olivu a malý kousek sýru eidam. Měkkou část středu okurky opatrně lžičkou vydlabeme a naplníme ho připravenou pomazánkou z lednice.

3

Talíře ozdobíme listy ledového salátu, naaranžujeme připravené a naplněné okurky, které ozdobíme kousky petrželky a hotový předkrm servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept