Jednoduchý recept

Kynuté buchty s uzeným masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 51587

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
40 g Droždí
150 g Klobása uzená
100 g Máslo čerstvé
3 dl Mléko polotučné
600 g Mouka pšeničná hladká
1 dl Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Sezam - semena
1 špetka Sůl
400 g Uzené maso vařené
3 ks Vejce slepičí
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 872 kcal
Kilojoule 3 650kJ
18% Sacharidy 64 g
78% Tuky 59 g
12% Sodík 241 mg
35% Bílkoviny 20 g

Kynuté buchty s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Z rozdrobeného droždí, cukru, trochy mléka a mouky si připravíme v míse kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.

2

Do vykynutého kvásku přisypeme zbylou mouku, přidáme vajíčka a máslo, přilijeme zbylé mléko, osolíme a vypracujeme tužší těsto, které opět na teplém místě necháme vykynout.

3

Uzené maso a klobásu rozkrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zelí necháme okapat a nakrájíme na menší kousky.

4

V pánvi rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme a krátce osmažíme nakrájené maso, klobásu a prolisovaný česnek. Vše pak důkladně promícháme se zelím.

5

Vykynuté těsto rozválíme na plát a rozdělíme na čtverce, které plníme připravenou směsí masa a zelí. Těsto zabalíme, buchty naskládáme vedle sebe do olejem vymazaného pekáče a necháme znovu vykynout. Pak je potřeme zbylým olejem, posypeme sezamovými semínky a pečeme přibližně 20 minut v předehřáté troubě, až mají zlatavou barvu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept