Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51589

Ingredience

2 polévková lžíce Husí sádlo
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 579kJ
26% Sacharidy 95 g
24% Tuky 18 g
16% Sodík 315 mg
30% Bílkoviny 17 g

Čečerky z Černíkova postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme k ní vejce, sůl, pepř, smetanu a vymačkané kysané zelí, které jsme pokrájeli na menší kousky. Promícháme, dáme na pomoučený vál a propracujeme vláčné těsto. Rozdělíme ho na malé bochánky. Každý vyválíme na placku silnou asi 2 cm.

2

Pečicí plech vytřeme olejem a necháme chvilku v předehřáté troubě rozehřát. Položíme na něj placky – čečerky, povrch propícháme vidličkou a pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 10–15 minut. Upečené vyjmeme, potřeme je dobrým rozehřátým sádlem (pokud možno husím) a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept