Pohankové sušenky s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankové sušenky s rozinkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51591 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
250 g | Čokoláda na vaření |
200 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
1 kávová lžička | Kakao |
2 polévková lžíce | Kokos strouhaný |
20 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka bezlepková |
200 g | Ořechy vlašské |
3 polévková lžíce | Rozinky tmavé |
3 g | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vločky pohankové bio |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 45,7mg |
Draslík | 374,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Cukr vanilka, Kakao, Kokos strouhaný, Máslo čerstvé, Mouka bezlepková, Rozinky tmavé, Vločky pohankové bio mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohankové sušenky s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Ořechy nasekáme na jemnější kousky, rozinky propláchneme na sítku pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Čokoládu nastrouháme. V hlubší míse smícháme pohankové vločky, bezlepkovou mouku, kypřicí prášek do pečiva, nastrouhanou čokoládu, nasekané ořechy, strouhaný kokos, špetku skořice a lžičku kakaa. |
2 | Vejce a máslo vymícháme do hladké pěny a spolu se sypkými surovinami vymícháme těsto. Z tohoto těsta utvoříme kuličky, které mírně rozmáčkneme do malých placiček. Pokud se nám ruce hodně lepí, namáčíme je ve vodě. Vytvořené placičky rozložíme na plechu, vyloženém pečicím papírem, a placičky pečeme dorůžova v troubě, vyhřáté na 170 °C. Upečené placičky necháme vychladnout na plechu, teprve potom je z plechu sundáváme, aby se nám cukroví nepolámalo. Cukroví podáváme vychladlé, jako pohoštění. |