Broskve plněné nivou a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve plněné nivou a ořechy
Broskve plněné nivou a ořechy
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51592 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Hroznové víno |
100 g | Kompot broskvový |
100 g | Salát ledový |
Náplň | |
---|---|
20 g | Kopr čerstvý |
100 g | Máslo čerstvé |
50 g | Okurky nakládané |
50 g | Ořechy vlašské |
30 g | Petržel kudrnka |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 50,4mg |
Draslík | 324,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hroznové víno, Salát ledový, Kopr čerstvý, Okurky nakládané, Ořechy vlašské, Sýr Niva (Rokfór), Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskve plněné nivou a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Příprava náplně: Máslo dáme do misky, utřeme do pěny, přidáme nastrouhanou nivu. Obě suroviny důkladně promícháme. Přimícháme nastrouhanou kyselou okurku, půlku drobně nasekaných ořechů a vše dohromady smícháme. Nakonec náplň dochutíme nasekaným koprem a podle potřeby rozředíme zakysanou smetanou. |
2 | Na talířky naskládáme listy ledového salátu, naaranžujeme bobulky hroznového vína. Půlky kompotovaných broskví oloupeme, střed každé naplníme připravenou náplní. Povrch náplně posypeme zbylými ořechy, ozdobíme kouskem petrželky a hotové jídlo servírujeme. |
Poznámka
Takto připravené broskve podáváme jako studený předkrm s pečivem.