Razsolnik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Razsolnik
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51596 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
400 g | Hovězí maso přední |
150 g | Krupky trhané |
100 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 ks | Okurky nakládané |
100 g | Petržel kořen |
80 g | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřová plec |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 66,5mg |
Draslík | 769,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Hovězí maso přední, Okurky nakládané, Petržel kořen, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Razsolnik postup přípravy receptu:
1 | Pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka. Celer, mrkev, petržel a cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krupky vypereme ve studené vodě a dáme na cedník okapat. |
2 | Vodu v hrnci přivedeme k varu, vložíme do ní maso, osolíme, přidáme připravenou zeleninu a krupky. |
3 | Když je maso měkké, vyjmeme je, nakrájíme na kostky a vrátíme zpět do polévky. Přidáme oloupané nakrájené okurky, cukr a ocet a ještě krátce povaříme. |
4 | Před podáváním do polévky vložíme ještě nadrobno nasekanou petrželovou nať. |
Poznámka
Do této polévky někde přidávají ještě vepřové ledvinky.