Pečený krocan s rýžovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 230 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený krocan s rýžovou nádivkou
Celkový čas: | 230 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51598 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4,5 kg | Krocan |
80 ml | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Na rýži | |
---|---|
200 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Na nádivku | |
60 g | Hrozinky |
120 g | Játra kuřecí |
100 g | Máslo čerstvé |
60 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
60 g | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 359,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krocan, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná, Játra kuřecí, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený krocan s rýžovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Omytého a osušeného krocana osolíme vně i uvnitř a necháme alespoň 3 hodiny odležet. Rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Hrozinky spaříme, sušené švestky bez pecek nakrájíme na nudličky, ořechy rozdrtíme, kuřecí játra nakrájíme na kostičky. |
2 | Na másle osmažíme játra s hrozinkami, švestkami a ořechy. Ochutíme skořicí a necháme zchladnout. Směs ovoce promícháme s vychladlou rýží, vyplníme nádivkou vnitřek krocana, otvor zašijeme a krocana vložíme do pekáče vymazaného olejem. Olejem potřeme i krocana, podlijeme vodou a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 3 hodiny. Během pečení přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme vroucí vodu. |