Recept

Pečený krocan s rýžovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 230 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 51598
Kategorie: Maso

Ingredience

4,5 kg Krocan
80 ml Olej rostlinný
2 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
Na rýži
200 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná
Na nádivku
60 g Hrozinky
120 g Játra kuřecí
100 g Máslo čerstvé
60 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Skořice mletá
60 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,043 kcal
Kilojoule 4 363kJ
6% Sacharidy 22 g
127% Tuky 95 g
25% Sodík 500 mg
173% Bílkoviny 97 g

Pečený krocan s rýžovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Omytého a osušeného krocana osolíme vně i uvnitř a necháme alespoň 3 hodiny odležet. Rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Hrozinky spaříme, sušené švestky bez pecek nakrájíme na nudličky, ořechy rozdrtíme, kuřecí játra nakrájíme na kostičky.

2

Na másle osmažíme játra s hrozinkami, švestkami a ořechy. Ochutíme skořicí a necháme zchladnout. Směs ovoce promícháme s vychladlou rýží, vyplníme nádivkou vnitřek krocana, otvor zašijeme a krocana vložíme do pekáče vymazaného olejem. Olejem potřeme i krocana, podlijeme vodou a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 3 hodiny. Během pečení přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept