Skopové na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové na paprice
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 516 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
250 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Paprika mletá sladká |
1000 g | Skopové maso přední |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
30 g | Sůl |
120 g | Tuk |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 103,9mg |
Draslík | 381,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Skopové maso přední, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové na paprice postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g. |
2 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na větší části tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme maso, osmahneme je, přidáme papriku, krátce ji osmahneme, vše zalijeme částí vody a osolíme. Za občasného promíchání dusíme téměř doměkka. |
3 | Potom maso vyjmeme. |
4 | Šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, zalijeme ji teplou vodou a mlékem, rozšleháme a nejméně 20 minut vaříme. |
5 | Ke konci varu přilijeme smetanu, omáčku přisolíme a procedíme ji na maso. Nakonec ještě krátce podusíme. |