Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 5160
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Cibule
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Sůl
1 kg Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 366kJ
1% Sacharidy 2 g
64% Tuky 48 g
12% Sodík 235 mg
63% Bílkoviny 35 g

Telecí pečeně postup přípravy receptu:

1

Telecí maso opláchneme, osušíme, osolíme a vcelku opečeme na všech stranách na rozehřátém másle. Pro zjemnění chuti šťávy přidáme k masu půlku nerozkrájené cibule a překrojenou půlku mrkve. Poté maso vložíme do rozehřáté trouby a pečeme zhruba 1.5 hodiny.

2

Jakmile je maso měkké, vyndáme je ze šťávy, šťávu zahustíme kouskem másla smíchaného s moukou a povaříme.

3

Pečení nakrájíme, zakapeme šťávou a obložíme vařenou zeleninou a bramborami posypanými petrželovou natí. K pečeni lze podat i brambory a zeleninový salát nebo ovocný kompot.

Poznámka

Vybrat maso můžeme z ledviny, z kýty, hrudí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept