Domácí mandlové Raffaello - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí mandlové Raffaello
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51603 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
200 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
160 g | Kokos strouhaný |
250 g | Mandle |
250 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mléko odtučněné sušené |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 176,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kokos strouhaný, Máslo čerstvé, Mléko odtučněné sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí mandlové Raffaello postup přípravy receptu:
1 | Máslo smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vodou ve vodní lázni nad mírným plamenem. Směs, vymíchanou dohladka, necháme vychladnout a do studeného krému přimícháme polovinu strouhaného kokosu a sušené mléko. Krém necháme ztuhnout v lednici. Mandle spaříme, oloupeme a každou půlku mandle obalíme v připraveném krému. Obalené mandle v krému obalíme ve strouhaném kokosu a mandlová cukrátka dáme ztuhnout do lednice. |
2 | Cukroví podáváme studené jako moučník návštěvám. |