Vlašský bramborový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vlašský bramborový salát
Vlašský bramborový salát
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51607 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
300 g | Brambory |
150 g | Cibule |
3 ks | Jablka |
200 g | Okurky nakládané |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Šunka parmská |
3 l | Voda pitná |
Zálivka | |
---|---|
150 g | Majonéza |
2 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 369,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Jablka, Okurky nakládané, Sůl, Voda pitná, Majonéza, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šunka parmská, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vlašský bramborový salát postup přípravy receptu:
1 | Brambory ve slupce dáme do hrnce s osolenou vodou a vaříme doměkka. Potom je scedíme a necháme napůl vychladnout. Ještě teplé brambory oloupeme a kráječem na brambory nakrájíme do misky. |
2 | Cibuli a jablka oloupeme a spolu se šunkou a kyselou okurkou nakrájíme na malé kousky, které přidáme do misky k bramborám. Všechny suroviny dobře promícháme. |
3 | Příprava zálivky: Do pevně uzavíratelné nádoby dáme majonézu, sůl a pepř. Přilijeme ocet a worcesterskou omáčku. Nádobu dobře uzavřeme a prošleháme všechny suroviny. Potom nádobu otevřeme a hotovou zálivkou zalijeme připravený salát. Vše ještě jednou zamícháme, ochutnáme a popřípadě můžeme dokořenit podle své chutě. |
4 | Hotový salát odložíme do lednice na 2 hodiny vychladit a rozležet. Následně podle porcí rozdělíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Salát servírujeme například se smaženými řízky, anebo pečeným masem.