Jednoduchý recept

Vlašský bramborový salát

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51607
Kategorie: Přílohy

Ingredience

300 g Brambory
150 g Cibule
3 ks Jablka
200 g Okurky nakládané
0,5 kávová lžička Sůl
300 g Šunka parmská
3 l Voda pitná
Zálivka
150 g Majonéza
2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 188kJ
6% Sacharidy 23 g
28% Tuky 21 g
45% Sodík 905 mg
7% Bílkoviny 4 g

Vlašský bramborový salát postup přípravy receptu:

1

Brambory ve slupce dáme do hrnce s osolenou vodou a vaříme doměkka. Potom je scedíme a necháme napůl vychladnout. Ještě teplé brambory oloupeme a kráječem na brambory nakrájíme do misky.

2

Cibuli a jablka oloupeme a spolu se šunkou a kyselou okurkou nakrájíme na malé kousky, které přidáme do misky k bramborám. Všechny suroviny dobře promícháme.

3

Příprava zálivky: Do pevně uzavíratelné nádoby dáme majonézu, sůl a pepř. Přilijeme ocet a worcesterskou omáčku. Nádobu dobře uzavřeme a prošleháme všechny suroviny. Potom nádobu otevřeme a hotovou zálivkou zalijeme připravený salát. Vše ještě jednou zamícháme, ochutnáme a popřípadě můžeme dokořenit podle své chutě.

4

Hotový salát odložíme do lednice na 2 hodiny vychladit a rozležet. Následně podle porcí rozdělíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Salát servírujeme například se smaženými řízky, anebo pečeným masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept