Linguine s červenými paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine s červenými paprikami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5161 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Oregano sušené |
3 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Linguine |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 8,3mg |
Draslík | 103,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Oregano sušené, Paprika červená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linguine s červenými paprikami postup přípravy receptu:
1 | Papriky rozkrojíme, odstraníme semínka a asi 8 min opečeme slupkou navrch pod rozehřátým grilem. Zakryjeme vlhkým ubrouskem a po vychladnutí oloupeme slupku a dužinu nakrájíme na nudličky. |
2 | Cibuli nakrájíme na kolečka a na rozpáleném oleji cca 8min orestujeme doměkka. Přidáme papriku, prolisovaný česnek, rozdrcené chilli papričky a zalijeme smetanou. Omáčku poté asi 2min provaříme, za občasného míchání. Ochutíme solí,pepřem a nasekanou dobromyslí. |
3 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, v hrnci promícháme s omáčkou a podáváme. |