Houbová omáčka s bešamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová omáčka s bešamelem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51610 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Houby čerstvé |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 ml | Omáčka bešamelová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 272,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Omáčka bešamelová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová omáčka s bešamelem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby. Vše osolíme, opepříme a dusíme doměkka. |
2 | Bešamelovou omáčku vmícháme do připravených měkkých hub a dobře promícháme. |
Poznámka
Takto připravenou houbovou omáčku podáváme s vařenými těstovinami, ale také vařeným hovězím masem.