Recept

Pórek na smetaně s brambory

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 51611

Ingredience

600 g Brambory
1 ks Cibule
400 g Klobása ostravská
10 ml Ocet kvasný lihový
6 g Pepř černý mletý
1,5 kg Pórek
1 dl Smetana 12% (konzumní)
50 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
3 dl Víno bílé
3 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 333kJ
16% Sacharidy 57 g
36% Tuky 27 g
47% Sodík 945 mg
30% Bílkoviny 17 g

Pórek na smetaně s brambory postup přípravy receptu:

1

Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájený pórek, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Zalijeme vínem a vývarem, přiklopíme a necháme 15 minut podusit.

2

Potom přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a necháme dusit dalších 15 minut. Zalijeme smetanou a krátce povaříme, zakapeme trochou octa a podáváme k ohřáté ostravské klobáse.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept