Pórek na smetaně s brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórek na smetaně s brambory
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51611 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
400 g | Klobása ostravská |
10 ml | Ocet kvasný lihový |
6 g | Pepř černý mletý |
1,5 kg | Pórek |
50 g | Sádlo škvařené |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
3 dl | Víno bílé |
3 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 15,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása ostravská, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórek na smetaně s brambory postup přípravy receptu:
1 | Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájený pórek, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Zalijeme vínem a vývarem, přiklopíme a necháme 15 minut podusit. |
2 | Potom přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a necháme dusit dalších 15 minut. Zalijeme smetanou a krátce povaříme, zakapeme trochou octa a podáváme k ohřáté ostravské klobáse. |