Recept

Pečená kachna s jablečnou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51612

Ingredience

2 ks Jablka
2,2 kg Kachna mražená
1 kávová lžička Kmín drcený
80 g Med včelí
30 g Mouka pšeničná hladká
250 ml Mošt jablečný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1,5 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

92% Kalorie 1,814 kcal
Kilojoule 7 591kJ
10% Sacharidy 35 g
209% Tuky 157 g
20% Sodík 395 mg
102% Bílkoviny 57 g

Pečená kachna s jablečnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou kachnu opláchneme, osušíme, posypeme vně i uvnitř solí a pepřem. Do kachny vložíme dvě jablka, otvor zašijeme a povrch kachny posypeme kmínem. Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 190°C a pečeme zhruba 100 minut. Během pečení kachnu přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.

2

Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Do výpeku vmícháme mouku a zarestujeme. Poté zašleháme jablečný mošt, vývar a na mírném plameni za stálého míchání povaříme alespoň 15 minut. Před podáváním do horké omáčky vmícháme med a skořici.

3

Kachnu podáváme naporcovanou a přelitou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept