Pečená kachna s jablečnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachna s jablečnou omáčkou
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51612 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Jablka |
2,2 kg | Kachna mražená |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
80 g | Med včelí |
250 ml | Mošt jablečný |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1,5 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 125,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 61,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Kmín drcený, Med včelí, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Mošt jablečný, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kachna s jablečnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou kachnu opláchneme, osušíme, posypeme vně i uvnitř solí a pepřem. Do kachny vložíme dvě jablka, otvor zašijeme a povrch kachny posypeme kmínem. Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 190°C a pečeme zhruba 100 minut. Během pečení kachnu přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme vroucí vodu. |
2 | Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Do výpeku vmícháme mouku a zarestujeme. Poté zašleháme jablečný mošt, vývar a na mírném plameni za stálého míchání povaříme alespoň 15 minut. Před podáváním do horké omáčky vmícháme med a skořici. |
3 | Kachnu podáváme naporcovanou a přelitou omáčkou. |