Jednoduchý recept

Pikantní rajská omáčka studená

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 51614
Kategorie: Omáčky studené

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Feferony
3 kávová lžička Hořčice
5 polévková lžíce Jogurt bílý
3 polévková lžíce Kečup ostrý
70 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 196 kcal
Kilojoule 820kJ
2% Sacharidy 8 g
25% Tuky 18 g
7% Sodík 134 mg
3% Bílkoviny 2 g

Pikantní rajská omáčka studená postup přípravy receptu:

1

Celá rajčata dáme do misky, přelijeme je vroucí vodou, potom studenou a oloupeme je. Potom je nakrájíme na menší kousky, které dáme do mixéru. Dále vložíme oloupaný česnek a jadřinců zbavenou a na kousky nakrájenou feferonku. Přidáme kečup, hořčici, podle chuti sůl, pepř a všechny suroviny zlehka promixujeme.

2

Omáčku z mixéru přemístíme do vhodné misky, zlehka přimícháme olej a jogurt. Popřípadě ještě dochutíme solí a pepřem. Hotovou omáčku uchováváme v lednici.

Poznámka

Takto připravenou omáčku servírujeme jako studenou přílohu k pečeným rybám. Můžeme podávat také k pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept