Pikantní rajská omáčka studená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní rajská omáčka studená
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51614 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Feferony |
3 kávová lžička | Hořčice |
5 polévková lžíce | Jogurt bílý |
3 polévková lžíce | Kečup ostrý |
70 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 1,1mg |
Draslík | 182,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Jogurt bílý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup ostrý, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní rajská omáčka studená postup přípravy receptu:
1 | Celá rajčata dáme do misky, přelijeme je vroucí vodou, potom studenou a oloupeme je. Potom je nakrájíme na menší kousky, které dáme do mixéru. Dále vložíme oloupaný česnek a jadřinců zbavenou a na kousky nakrájenou feferonku. Přidáme kečup, hořčici, podle chuti sůl, pepř a všechny suroviny zlehka promixujeme. |
2 | Omáčku z mixéru přemístíme do vhodné misky, zlehka přimícháme olej a jogurt. Popřípadě ještě dochutíme solí a pepřem. Hotovou omáčku uchováváme v lednici. |
Poznámka
Takto připravenou omáčku servírujeme jako studenou přílohu k pečeným rybám. Můžeme podávat také k pečenému masu.