Smažená kuřecí prsa s omáčkou z višní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená kuřecí prsa s omáčkou z višní
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51615 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
60 ml | Griotka |
500 g | Kompot višňový |
700 g | Kuřecí prsa |
80 ml | Olej rostlinný |
0,5 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 775,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 962,6mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot višňový, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Griotka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená kuřecí prsa s omáčkou z višní postup přípravy receptu:
1 | Opláchnutá a osušená kuřecí prsa rozpůlíme a posypeme čerstvě mletým pepřem. Kompotované višně slijeme (šťávu odložíme), necháme okapat a vypeckujeme. Vypeckované višně povaříme ve višňové šťávě. K višním přimícháme mletou skořici, cukr, griotku a zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě. |
2 | Kuřecí prsa z obou stran smažíme z obou stran na oleji dozlatova. Podáváme je přelitá višňovou omáčkou. |
Poznámka
Jako přílohu volíme restované brambory.