Recept

Bažantí prsa s ananasem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51618

Ingredience

700 g Bažantí prsa
80 g Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
80 g Jablka
150 g Kompot ananasový
50 g Máslo čerstvé
80 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
0,3 kávová lžička Zázvor mletý
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 754 kcal
Kilojoule 3 153kJ
4% Sacharidy 15 g
74% Tuky 55 g
13% Sodík 253 mg
87% Bílkoviny 49 g

Bažantí prsa s ananasem postup přípravy receptu:

1

Opláchnutá a osušená bažantí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem. Kompotovaný ananas scedíme, necháme okapat a nakrájíme na kostičky, jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec, nakrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou. Šunku nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

2

Cibuli zpěníme na oleji, přidáme plátky masa a osmažíme. Poté vmícháme ananas, jablko, citronovou šťávu, šunku a směs za občasného míchání dusíme. Když je maso měkké, vlijeme smetanu, máslo, promícháme a už jen zahřejeme.

3

Maso podáváme s omáčkou a posypané petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept