Bažantí prsa s ananasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažantí prsa s ananasem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51618 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Bažantí prsa |
80 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
80 g | Jablka |
150 g | Kompot ananasový |
50 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
0,3 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 530,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jablka, Kompot ananasový, Olej rostlinný, Pepř bílý, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bažantí prsa, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažantí prsa s ananasem postup přípravy receptu:
1 | Opláchnutá a osušená bažantí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem. Kompotovaný ananas scedíme, necháme okapat a nakrájíme na kostičky, jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec, nakrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou. Šunku nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno. |
2 | Cibuli zpěníme na oleji, přidáme plátky masa a osmažíme. Poté vmícháme ananas, jablko, citronovou šťávu, šunku a směs za občasného míchání dusíme. Když je maso měkké, vlijeme smetanu, máslo, promícháme a už jen zahřejeme. |
3 | Maso podáváme s omáčkou a posypané petrželovou natí. |