Papriky tří barev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky tří barev
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5162 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 dl | Ocet kvasný lihový |
1500 ml | Olej stolní |
1 kg | Paprika červená |
1 kg | Paprika zelená |
1 kg | Paprika žlutá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 653,5mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej stolní, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky tří barev postup přípravy receptu:
1 | Dáme na plech papriky a na pár minut vložíme do předehřáté trouby. Když se slupka napne a začne hnědnout, vyndáme je a oloupeme. Odstraníme semena a papriky nakrájíme na proužky. |
2 | Do čistých sklenic vrstvíme žlutou, červenou a zelenou barvu. |
3 | Vše posypeme pepřem. |
4 | Připravíme nálev smícháním oleje, octa, soli, česneku a pepře. Směs promícháme a nalijeme do sklenic na papriky, aby zůstaly ponořené. |