Pikantní kapiová omáčka studená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní kapiová omáčka studená
Pikantní kapiová omáčka studená
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51622 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Feferony |
3 ks | Kapie sterilovaná |
200 g | Majonéza |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 25,7mg |
Draslík | 132,0mg |
Vláknina | 679,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 6,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Majonéza, Paprika mletá sladká, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie sterilovaná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní kapiová omáčka studená postup přípravy receptu:
1 | Sterilizované kapie a feferonky drobně nasekáme, dáme je do misky. Přidáme oloupaný, také drobně nasekaný česnek. Zeleninu dochutíme solí, pepřem, posypeme mletou paprikou a zalijeme olivovým olejem. Všechny suroviny v misce důkladně promícháme. Nakonec do směsi přimícháme zakysanou smetanu s majonézou, opět promícháme. |
2 |
|
3 | Připravenou omáčku uskladňujeme v lednici ve vhodné kuchyňské nádobě. Servírujeme studenou s pečeným masem, anebo vařenými brambory. |