Jednoduchý recept

Studená brynzová omáčka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51623

Ingredience

20 g Kopr čerstvý
1 dl Mléko plnotučné
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Sýr Brynza
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Zakysaná smetana
100 g Žervé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 436kJ
2% Sacharidy 6 g
40% Tuky 30 g
7% Sodík 150 mg
24% Bílkoviny 14 g

Studená brynzová omáčka postup přípravy receptu:

1

Zakysanou smetanu, brynzu a žervé v mixéru rozmixujeme na hladkou hmotu. Dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou. Nakonec do omáčky přidáme drobně nasekaný kopr a rozředíme ji podle potřeby studeným mlékem.

2

Hotovou omáčku z mixéru přeložíme do vhodné uzavíratelné nádoby a udržujeme v lednici. Těsně před podáváním porcujeme na talíře.

Poznámka

Omáčku podáváme jako studenou přílohu, například k bramborám na loupačku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept