Recept

Roštěná s brusinkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51628
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cukr krupice
800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
400 g Kompot brusinkový
70 ml Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Pomerančová kůra
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1,5 polévková lžíce Solamyl
1 kávová lžička Sůl
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 853 kcal
Kilojoule 3 569kJ
18% Sacharidy 65 g
61% Tuky 46 g
15% Sodík 299 mg
74% Bílkoviny 42 g

Roštěná s brusinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omytou a osušenou roštěnou osolíme, opepříme a ze všech stran osmažíme na másle. Osmažené maso vložíme do pekáče i s máslem a zhruba 40 minut pečeme v předehřáté troubě. Během pečení přeléváme výpekem.

2

V mezičase v kastrole svaříme brusinkový kompot s cukrem a skořicí. Do omáčky zašleháme solamyl rozmíchaný s vodou a povaříme do zhoustnutí. Na závěr vaření přidáme strouhanou pomerančovou kůru.

3

Roštěnou nakrájíme na tenké plátky a servírujeme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept