Roštěná s brusinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěná s brusinkovou omáčkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51628 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
800 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
400 g | Kompot brusinkový |
70 ml | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1,5 polévková lžíce | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 135,0mg |
Draslík | 630,5mg |
Vláknina | 384,5mg |
Vitamín A | 4,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pomerančová kůra, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Kompot brusinkový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěná s brusinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omytou a osušenou roštěnou osolíme, opepříme a ze všech stran osmažíme na másle. Osmažené maso vložíme do pekáče i s máslem a zhruba 40 minut pečeme v předehřáté troubě. Během pečení přeléváme výpekem. |
2 | V mezičase v kastrole svaříme brusinkový kompot s cukrem a skořicí. Do omáčky zašleháme solamyl rozmíchaný s vodou a povaříme do zhoustnutí. Na závěr vaření přidáme strouhanou pomerančovou kůru. |
3 | Roštěnou nakrájíme na tenké plátky a servírujeme přelité omáčkou. |