Jednoduchý recept

Telecí koleno pečené

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5163
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí koleno

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 210 kcal
Kilojoule 877kJ
1% Sacharidy 3 g
11% Tuky 8 g
16% Sodík 322 mg
52% Bílkoviny 29 g

Telecí koleno pečené postup přípravy receptu:

1

Koleno osolíme a dáme na rozehřáté máslo. Ke kolenu přidáme cibuli vcelku a za častého obracení jej pečeme. Délka pečení záleží na velikosti kolena.

2

Šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou a ještě krátce povaříme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme domácí nudle, kompoty. Koleno si nenecháme přeseknout, maso se tím znehodnotí. Vhodné je péct koleno vykoštěné, lépe se porcuje a kosti můžeme použít na vývar.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept