Roštěná pečená v listovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěná pečená v listovém těstě
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 51630 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
900 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
500 g | Listové těsto |
60 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na potření | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 245,1mg |
Draslík | 786,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 71,4mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Olej rostlinný, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Listové těsto, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěná pečená v listovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené maso potřeme česnekem utřeným se solí a pod fólií necháme maso přes noc marinovat. |
2 | Odleželé maso ze všech stran osmažíme na másle, přeložíme i s máslem do pekáče a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 40 minut. Upečené maso necháme vychladnout, poté ho zabalíme do listového těsta, z kterého jsme vyváleli placku a potřeme rozšlehaným vejcem. |
3 | Na potření těsta smícháme drobně posekanou petrželovou nať, prolisovaný česnek, strouhanku a olej. Takto připravené těsto vložíme na plech a pečeme při 220°C, až těsto zezlátne. |